Coral Infantil Cors Alegres
Història

Història


La Coral Infantil Cors Alegres va néixer l’any 1968 per iniciativa d’un grup de pares que volien fer una coral infantil a la nostra ciutat. Per aquest motiu, van demanar a Josep Moragues i Josa –aleshores vicari de la parròquia de Sant Joan de Valls- que se’n fes càrrec. Com que ell sol no hi podia fer, va demanar ajuda a Núria Freixes i Comas.

El nom de “Cors Alegres” esdevingué l’any 1968 tot demanant als cantaires d’aquell moment que proposessin diferents noms per anomenar la coral. Després, els cantaires van poder votar el que els hi agradés més i, el més votat fou el de Cors Alegres.

La coral, des dels seus inicis, va estar afiliada al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) i el primer curs ja va participar en la 3a Trobada del SCIC, que es va fer a Barcelona (maig del 1969), en la qual s’interpretà la cantata El flautista d’Hamelín.

El curs següent va entrar com a directora Montserrat Castells i París i, quan Josep Moragues va ser destinat a una altre ciutat, fou substituït per mossèn Josep Ramon Pascual i Palau. L’any següent, el 1970, Núria Freixes deixà la coral infantil i entrà com a director Francesc Olivé i Ollé. Des de llavors, una cinquantena de directors i responsables han fet possible que la Coral Infantil Cors Alegres hagi arribat fins als nostres dies.

Si bé els primers assajos foren al Teatre Principal, aviat es va establir el lloc d’assaig als baixos de la rectoria de Sant Joan, una seu que es mantingué fins a començaments de l’any 1998, quan es traslladà a les dependències de Casa Caritat.

Entre les activitats habituals de la coral cal destacar que l’any 1970 s’introduïren les sortides de cap de setmana a mig curs, i entre els anys 1984 i 1993 es feren colònies (entre tres i quatre dies de durada), que culminaven amb un concert i una festa de final de curs al poble on havien estat els cantaires.

D’altra banda, s’ha participat en diverses trobades organitzades pel SCIC, com ara el Juguem Cantant, que és una trobada dels cantaires més petits, quatre dels quals s‘han organitzat a Valls; intercanvis, per als cantaires mitjans i grans, o les Trobades Generals. I últimament, des de l’any 2002, també s’ha participat en diverses edicions de l’Europa Cantat Júnior, realitzades a Namur (Bèlgica), Vic, Nevers (França), a Bergen (Noruega) i a Lyon (França).

La coral infantil Cors Alegres ha participat activament, com a entitat vallenca, en diversos actes que s’organitzen a Valls. Entre d’altres, cal destacar la seva implicació en els tallers del Parc Infantil de Nadal, en la Trobada de Corals Vallenques i, des de l’any 2007, en la despertada de Dracs per Sant Jordi. També, ja fa alguns anys, havien anat a rebre els Reis d’Orient a la seva arribada a la ciutat de Valls.

D’altra banda, en cinc ocasions –coincidint amb els aniversaris- han realitzat una Mostra de Nadales: el primer any van convidar tots els infants de Valls a assajar durant tres dies i a cantar posteriorment per les places, mentre que en la resta d’edicions han convidat a les escoles i als instituts de Valls.

La Coral Infantil Cors Alegres és la coral vallenca que porta més anys cantant de manera ininterrompuda. Al llarg de la seva història, gràcies als Cors Alegres i a partir de pares i excantaires d’aquesta formació, han sorgit tres de les cinc corals vallenques actuals: la Coral Espinavessa, la Coral Terpsícore i SuiteCor.